Blog

Een mondkapje bij RowStudio? — Ask Dr. Kirsten

Ask Dr. Kirsten - Een mondkapje bij RowStudio?

Jouw gezondheid en de gezondheid van ons personeel zijn onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we per 1 oktober jl. het gebruik van een mondkapje bij RowStudio verplicht gesteld. Alleen tijdens de workout (wanneer je meer dan 1,5 meter van elkaar verwijderd bent) hoeft dit niet. Mocht je je mondkapje zijn vergeten, dan kun je er een voor €1,- bij de balie aanschaffen.

Waarom mondkapjes?

Er is in de Tweede Kamer een lang debat geweest over de nut van mondkapjes, echter onlangs is uit studies gebleken dat het aantal besmettingen omlaag ging na het dragen van mondkapjes. Daarbij is duidelijk dat het mondkapje de beste veiligheid biedt als beide partijen (eventuele COVID-19 drager en de niet-besmette persoon) een mondkapje op hebben. Laten we vooruitstrevend zijn en er alles aan doen om die tweede corona golf onder controle te krijgen.

Wat kun je verder nog doen?

Blijf ten alle tijden de 1,5 meter afstand van elkaar bewaren, dus ook bij de ingang, in de kleedkamer en in de studio zelf. Ook de trainers zullen op 1,5 meter afstand blijven. Ervaar jij klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, dan is het echt beter dat je thuis blijft. Bel dan de Corona advieslijn om te bespreken hoe jij je moet laten testen. Hetzelfde geldt als jouw partner/huisgenoot deze klachten ervaart.

Wat wij verder als RowStudio nog doen: goede ventilatie, een maximaal aantal deelnemers per les (afhankelijk van oppervlakte), geen gebruik van extra materialen (dumbbells, kettle bells) en uitgebreide desinfectie tussen lessen door. Daarnaast geldt: neem je eigen handdoek mee, gebruik desinfectiegel en blijf niet te lang hangen na de les. Samen doen we er alles aan om een zo veilig mogelijk sportklimaat te creëren. Lees hier meer over onze maatregelen.

Samengevat:

  • Het dagen van een mondkapje is verplicht bij RowStudio, enkel tijdens de training mag je het afzetten;
  • Houd te alle tijden 1,5 m afstand van elkaar;
  • Heb je op dit moment of in de afgelopen 72 uur klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts: blijf dan thuis!

De tweede golf van besmettingen met het coronavirus is een feit. Samen staan we sterk en krijgen we het virus onder controle. Wij zijn we ervan overtuigd dat sporten geen onderdeel is van het probleem, maar van de oplossing. Mits er veilig wordt gesport. Bij RowStudio doen we er alles aan om de veiligste workout van Amsterdam te garanderen. Zodat jij lekker kunt trainen en je weerstand op peil blijft. Together we’ll beat this virus!

Wie is Dr. Kirsten? Kirsten Pothof, 28 jaar oud, woont in de Pijp, en geef ons elke twee weken alle antwoorden voor je  vragen over je gezondheid en sport. Met haar advies, haal je alles uit het roeien!

 

Lees meer blogs.

Boek nu ↗︎ Koop 2 workouts voor €18

× Any questions?