Blog

Wat is een HIIT-training eigenlijk?

4-turkeyburn

In december bieden we 3 extreme trainingen van 60 minuten aan, net voordat de vakantie begint. Want genieten van de vakantiecalorieën voelt veel beter aan na een te gekke workout. Deze extreme trainingen zijn 60-minuten durende HIIT, wat staat voor High Intensity Interval Training. Vincent Muda, oud-Olympisch roeier, vertelt over wat een HIIT-training inhoudt – en bespreekt of dit soort gekke trainingen wel goed is voor je hart.

Wat is HIIT?

“Een High Intensity Interval Training is precies waarvoor het staat”, aldus Vincent. “Je wisselt oefeningen op hoog tempo af met meer relaxte oefeningen. Variatie in oefeningen is de sleutel tot geweldige resultaten en houdt je hart gezond.” En die resultaten zijn de reden waarom HIIT-trainingen tegenwoordig zo populair zijn. Het is een effectieve methode om vet te verbranden en je uithoudingsvermogen te verbeteren. “Een goede HIIT-training je een gevoel van extase geven. En bovendien verbrand je calorieën tot een uur nadat je klaar bent met trainen.”

Intervallen van extremiteiten

“Met de Turkey Burn wilden we HIIT naar een extreem niveau brengen”, vervolgt Vincent. “Je zou deze training moeten proberen als je gemotiveerd bent door een energieke omgeving: deze 60 minuten zullen je ertoe aanzetten om alles te geven. En je zult je er gelukkiger door voelen!” Als je de decemberkoolhydraten in brand wil zetten of ervoor wilt zorgen dat je het jaar fitter begint dan ooit: een HIIT-training is de perfecte fit.

Ga los, met mate

Vincent is eerlijk over alle effecten: “Waar je wel op moet letten is dat je je lichaam niet uitput.” Studies hebben echter aangetoond dat dit niet snel een probleem is voor mensen met een gezond cardiovasculair systeem. Zorg in alle gevallen voor een gedegen warming-up en ga niet te ver. “Het meten van je hartslag is een goede manier om ervoor te zorgen dat je je lichaam niet te heftig aanpakt. Ik heb ooit een smartwatch gekocht. Superhandig. Nu weet ik altijd wat mijn lichaam doet!”

 

 RowStudio. Pioneering a worldly workout.

Boek nu →

×

Hi!

Klik hieronder om te chatten of stuur een e-mail naar info@rowstudio.nl

× Heb je vragen?