Blog

Een training zonder belasting op je gewrichten

Low Impact

In het Engels wordt wel gesproken over een Low-Impact workout. Dat wordt soms verkeerd begrepen. Alsof de training weinig impact op je heeft. Maar bij onze workouts is niets minder waar! Als je je afvraagt of een low-impact training iets voor jou is, moet je zeker verder lezen!

Wat is Low Impact?

De hoeveelheid ‘impact’ die je ervaart tijdens een training wordt over het algemeen gemeten aan de hoeveelheid contact die je maakt met de grond. Bij hoge impact-oefeningen bots je in een snel tempo tegen de grond, waardoor er veel druk op je gewrichten komt te staan. Een lage impact is juist het tegenovergestelde: met weinig springen en rennen wordt er geen druk op de gewrichten uitgeoefend.

Uitdagend, maar stress-vrij

Als je nadenkt over wat voor soort training het beste bij je past: laat je niet misleiden. Ook al is het principe van de oefening low-impact – dat betekent niet dat de training playing-it-safe is. Mede afhankelijk van welk type training je kiest en de mate waarin je ervoor wilt gaan, gaat je hart sneller kloppen en zal je het niet droog houden. Maar dan zonder schadelijke belasting op je gewrichten.

Indoor roeien is een mooi voorbeeld van een sport met een lage impact. Omdat je de oefening zittend uitvoert en de beweging vloeiend is, krijgen je gewrichten geen klappen om op te vangen. Ondertussen gebruik je wel bijna iedere spier in je lichaam en ook je hart en longen worden flink aan het werk gezet. Daardoor kun je je uithoudingsvermogen sterk verbeteren. Door de constante wisselwerking tussen de spieren en het uithoudingsvermogen, kun je je kracht trainen en tegelijkertijd vet verbranden.

Wie zou voor onze low-impact workouts kiezen?

Heel simpel, onze workouts zijn geschikt voor iedereen. Roeien is geweldig voor alle leeftijden en alle niveaus, vooral vanwege de geringe kans op blessures. En als je worstelt met een gewrichts-, bot- of bindweefselblessures: trainingen met weinig impact zijn perfect voor de herstelfase. Zelfs als je zwanger bent is het mogelijk aan onze workouts mee te doen, vanwege de vloeiende bewegingen en de controle die je hebt. Zullen we maar meteen beginnen?

 

RowStudio. Pioneering a worldly workout.

Boek nu →

 

× Any questions? Available from 08:00 to 22:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday