Blog

Een training zonder belasting op je gewrichten

Low Impact

De RowStudio workouts zijn ontworpen om jou sterker en fitter te maken, met een minimale kans op blessures. Onze workouts zijn “Low-Impact”. Dat wordt soms verkeerd begrepen. Alsof de training weinig impact op je heeft. Maar bij onze workouts is niets minder waar! Als je je afvraagt of een low-impact training iets voor jou is, moet je zeker verder lezen!

WAT IS “LOW IMPACT”?

De hoeveelheid ‘impact’ die je ervaart tijdens een training wordt over het algemeen gemeten aan de hoeveelheid contact die je maakt met de grond. Bij hoge impact-oefeningen bots je in een snel tempo tegen de grond, waardoor er veel druk op je gewrichten komt te staan. Denk aan hardlopen, boksen of CrossFit. Een lage impact is juist het tegenovergestelde: met weinig springen en rennen wordt er geen druk op de gewrichten uitgeoefend.

UITDAGEND MAAR WEINIG BELASTEND

Als je nadenkt over wat voor soort training het beste bij je past: laat je niet misleiden. Ook al is het principe van de oefening low-impact – dat betekent niet dat de training playing-it-safe is. Als jij ervoor gaat, zul je hartslag tijdens onze workouts enorm om hoog gaan en zul je flink zweten. Maar dan zonder schadelijke belasting op je gewrichten!

Indoor roeien is een mooi voorbeeld van een low impact sport. Omdat je de oefening zittend uitvoert en de beweging vloeiend is, krijgen je gewrichten geen klappen om op te vangen. Ondertussen gebruik je wel bijna iedere spier in je lichaam en ook je hart en longen worden flink aan het werk gezet. Daardoor kun je je uithoudingsvermogen sterk verbeteren. Door de constante wisselwerking tussen de spieren en het uithoudingsvermogen, kun je je kracht trainen en tegelijkertijd vet verbranden.

WIE ZOU VOOR LOW IMPACT MOETEN KIEZEN?

Heel simpel, onze workouts zijn geschikt voor iedereen. Roeien is geweldig voor alle leeftijden en alle niveaus, vooral vanwege de geringe kans op blessures. En als je worstelt met een gewrichts-, bot- of bindweefselblessures: trainingen met weinig impact zijn perfect voor de herstelfase. Zelfs als je zwanger bent is het mogelijk aan onze workouts mee te doen, vanwege de vloeiende bewegingen en de controle die je hebt. Zullen we maar meteen beginnen?

 

Lees meer blogs

Boek een workout ↗︎

Probeer nu

 

Wil je meer weten? 

Lees dan de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek “Comparative analysis of basal physical fitness and muscle function in relation to muscle balance pattern using rowing machines” (Engels).

Pub Med ↗︎

×

Hi!

Klik hieronder om te chatten of stuur een e-mail naar info@rowstudio.nl

× Heb je vragen?