Blog

Helpt roeien bij de spierdefinitie?

3

Helpt roeien je werkelijk om je spierdefinitie te verbeteren? En hoe snel? Soms hebben we het gevoel dat we bedrogen worden door onze workouts. Je hebt alles geprobeerd om die strakke buikspieren te krijgen, maar toch lukt het je maar niet dat zomerlichaam te krijgen dat je wilt. Dat kan anders.

ZICHTBARE SPIEREN

Bij een goede toning ofwel spierdefinitie gaat het om twee dingen. Je moet goed gevormde spieren hebben en ze moeten zichtbaar zijn. Je kunt nog zo hard werken om je spieren te versterken, maar als ze onder een laag vet zitten, zie je er weinig van. Als je een sixpack wilt, is het dus zaak om aan beide aspecten aandacht te besteden.

NEVER A DULL MOMENT

Roeien is niet alleen een cardio-oefening. Tijdens het roeien versterk je namelijk ook je spieren. We hebben het dan over je beenspieren, je billen, je rug- en buikspieren, maar ook je armen en schouders. Wat het roeien NIET met je doet, is dat het je het fysiek van een bodybuilder geeft. Daarvoor zul je met sets van weinig herhalingen je lichaam tot het uiterste moeten dwingen. De genoemde spiergroepen zullen echter wel aanzienlijk sterker worden, zeker als je werkt met een wisselende weerstand. En dat is precies wat we tijdens onze RowStudio RIPPED workouts doen.

Zo wisselen we bijvoorbeeld korte heftige sprintjes bij een zware weerstand of met stukken waarbij we meer op de techniek letten en je lichaam zich kan herstellen. We spelen met de weerstand waardoor je spieren steeds worden uitgedaagd en zich verder ontwikkelen. Dit proces geven we nog een extra boost, doordat we het roeien afwisselen met oefeningen naast de roeimachine waarbij we bepaalde spiergroepen isoleren. Bij onze RIPPED workouts gebruiken we daarvoor ook dumbbells, kettle bells, elastieken en/of medicine balls. Never a dull moment!

MEAN FAT BURNING MACHINE

Als je wel eens op een roeimachine hebt gezeten, weet je dat je hartslag al snel omhoog schiet. Daardoor verbrand je veel calorieën en bij regelmatig trainen zul je een vetlaagje snel kwijt zijn. Dit gaat sneller dan wanneer je bijvoorbeeld gaat joggen of spinnen. Onze workouts bestaan namelijk uit korte en soms iets langere intervallen van hoe intensiteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat zo’n HIIT-training uitermate effectief is om vet te verliezen. Uiteindelijk heb je je vooruitgang wel zelf in de hand. Geef jij tijdens de workout alles, dan zie je dat in je resultaten terug. Daarnaast is natuurlijk ook je voeding van groot belang.

ZOMERLAAR

Onze workouts zijn een krachttraining en cardio in een. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt om ‘lean muscle’ te ontwikkelen en jouw lichaam klaar te maken voor de zomer!

 

Lees meer blogs

Boek een workout ↗︎

Probeer nu

 

×

Hi!

Klik hieronder om te chatten of stuur een e-mail naar info@rowstudio.nl

× Heb je vragen?